DOC// La alt etaj al puterii. Ce avere/interese declară noul deputat PAS, Grigore Grădinaru

Viorica Mija
24/04/2024
Grigore Grădinaru, deputat PAS

Grigore Grădinaru, mandatul de deputat al căruia a fost validat de magistrații Curții Constituționale (CC), a câștigat în anul 2023 aproape jumătate de milion de lei din poziția de administrator interimar al Zonei Antreprenoriatului Liber EXPO BUSINESS CHIȘINĂU. Grădinaru va schimba  funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) pe lista fracțiunii PAS pe cea de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după ce Sergiu Lazarencu a fost numit ministru al Mediului.

Grigore Grădinaru este economist de profesie, iar în timpul ședinței de validare a mandatului său a menționat că își asumă responsabilitatea ca să evalueze și să elimine eventuale incompatibilități.

„O să-mi lichidez toate incompatibilitățile pe care le am. Sunt economist de profesie. Am activat, practic, peste 20 de ani în companii private. Sunt și consilier municipal, dar de mâine îmi depun mandatul”, a declarat Grădinaru.

În Declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2023, Grădinaru declară un salariu de 495 665.41 lei din poziția de administrator interimar al Zonei Antreprenoriatului Liber EXPO BUSINESS CHIȘINĂU, dar și   255 409.82 lei pe care i-a ridicat soția sa de la Universitatea de Stat din Moldova.  Familia Grădinaru locuiește într-un apartament de aproape 72 de metri pătrați, procurat în 2007 cu 411 775 lei.

Totodată, deputatul PAS conduce un Renault Kadjar procurat în  2020 cu  240 000 lei.

Viorica Mija
24/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii