Invitație CIJM // Jurnaliștii ucraineni împotriva propagandei și dezinformării pe timp de război

Anticoruptie.md
08/04/2024

Ecocidul, dezinformarea și alte aspecte legate de războiul de agresiune purtat de Federația Rusă în Ucraina și impactul acestuia asupra regiunii Mării Negre vor fi abordare în cadrul unei sesiuni de instruire cu participarea jurnaliștilor ucraineni relocați temporar în România. Instruirea „Jurnaliștii ucraineni împotriva propagandei și dezinformării pe timp de război” este organizată de Centrul de Investigații Jurnalistice (CIJM) și Yak Vdoma Hub București, cu sprijinul CFI Agence Française de Développement Médias.

Jurnalistele ucrainence Viktoria Kopenko și Iryna Avramenko vor împărtăși cu colegii din Republica Moldova experiența lor și cunoștințele acumulate în urma monitorizării de peste doi ani a de războiului. În cadrul sesiunii vor fi prezentate informații ce țin de efectele războiului asupra aerului, apei, solului în întreaga regiune și despre dezinformare și propagandă privind impactul războiului asupra mediului.

Participanții la instruire vor discuta și despre modul în care contextul de securitate afectează spațiul informațional și realitățile din țările vecine, în special România și Republica Moldova.

Sesiunea de instruire va avea loc pe 11 aprilie, la sediul Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova (A. Șciusev 101/5), începând cu ora 10.00. Jurnaliștii interesați să participe la instruire sunt rugați să transmită o confirmare la adresa de email mihaela.cibotaru @ gmail.com.

Anticoruptie.md
08/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii