„O creatură bolnavă și cinică”. Reacția lui Zelenski la acuzațiile fără dovadă ale lui Putin la adresa Ucrainei pentru implicarea în masacrul de la Crocus

Anticoruptie.md
26/03/2024

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a respins acuzațiile omologului său rus, Vladimir Putin, cu privire la implicarea Ucrainei în atacul terorist de la periferia Moscovei, Crocus City Hall. După spusele liderului de la Kiev, „pentru Putin, toți sunt teroriști, cu excepția lui însuși”.

„Astăzi, Putin a vorbit din nou cu el însuși și a fost difuzat iarăși la televizor. El auză din nou Ucraina. O creatură bolnavă și cinică. Toată lumea este teroristă în afară de el, deși el este cel care se hrănește cu teroare de două decenii”, a spus Zelenski.

„El este cea mai mare fereastră pentru teroare, el și serviciile sale de informații. Și când el va dispărea, cererea de teroare și violență vor dispărea odată cu el, pentru că este cererea lui. Nimeni altcineva”.

În opinia experților Institutului pentru Studiul Războiului, atacul terorist din 22 martie asupra Centrului „Crocus” de la periferia Moscovei este un eșec notabil al serviciilor secrete rusești și structurilor de aplicare a legii.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut în timpul unui discurs din 25 martie că „islamiștii radicali” au comis atacul, dar a acuzat imediat vehement Statele Unite că încearcă să acopere „urma ucraineană” a atacului, acuzând direct Ucraina că ar fi „clientul” a atacului.

Anticoruptie.md
26/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii