Pensii indexate cu 6%, dar nu pentru toți. Vezi ce categorii se regăsesc în listă

Anticoruptie.md
14/03/2024
Imagine simbol

Executivul de la Chișinău a aprobat indexarea pensiilor cu 6%.  Recalculările vor fi făcute începând cu 1 aprilie, ca în fiecare an. Totuși, în 2024 această măsură nu se referă la toți pensionarii. Cei care ridică  pensii care depășesc salariul mediu lunar pe economie, stabilit la 13.700 de lei, nu vor beneficia de majorare în acest cuantum.

Decizia a fost aprobată de Executiv, după ce, în luna februarie 2024, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat că pensiile vor fi indexate cu 4,2%.

Ulterior, premierul Dorin Recean a dat asigurări că statul va asigura o indexare de 6%.

Amintim că, bugetul alocat pentru pensii în anul 2024 este de 28,8 miliarde de lei, cu 11% mai mult comparativ cu banii direcționați în acest scop anul trecut.

Anticoruptie.md
14/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii