Portalul Anticoruptie.md, printre finaliștii concursului pentru premiul național de etică și deontologie profesională jurnalistică 2016

Anticoruptie.md
14/12/2016

Portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, Ziarul de Gardă și portalul Newsmaker.md sunt finaliștii concursului pentru Premiul național de etică și deontologie profesională jurnalistică 2016. 

Instituțiile mass-media au fost selectate după ce în perioada 20 iulie - 15 noiembrie 2016, consumatorii de media au avut posibilitatea să voteze pe site-ul www.mediaforum.md pentru nouă ziare și portaluri care au fost propuse pentru acest premiu. „Ulterior, comportamentul profesional al acestor instituţii media a fost apreciat de un grup de experţi şi de către membrii Consiliului de Presă. Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaţilor de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabilite trei instituţii mass-media cel mai bine apreciate în ambele topuri”, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Presă. 

Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului, în cadrul unei şedinţe speciale închise, Consiliul de Presă va decide care din aceste trei instituţii media finaliste va primi Premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică 2016. În calitate de organizator al concursului, Consiliul de Presă mai anunță că își rezervă dreptul de a nu desemna un câştigător dacă va considera că în anul curent nu există instituţii media demne de acest premiu. Câştigătorul concursului va fi anunţat la Gala „Jurnaliştii anului 2016” (ediţia a 22-a), organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, care va avea loc vineri, 16 decembrie 2016.

 

Anticoruptie.md
14/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii