Suntem obligați să ținem copiii în brațe în transportul public dacă nu plătim pentru ei biletul de călătorie

Olga Cheptanaru
29/06/2016

Zilele trecute veneam cu transportul public din Criuleni la Chișinău cu doi nepoței: unul în vârstă de 5 și altul de 7 ani. Am achitat pentru băiatul de 7 ani, iar pentru celălalt copil nu am dat bani pentru că este sub vârsta de a i se percepe taxa de călătorie. Șoferul însă m-a obligat să îl iau în brațe motivând că nu am plătit călătoria pentru el. Șoferul mi-a spus că dacă nu vreau să îl iau în brațe, atunci să îi dau bani. Este o lipsă de bun-simț, dar, înainte de toate, o încălcare gravă. Este pusă în pericol securitatea pasagerilor. Ținând copilul în brațe, în timp ce microbuzul se deplasează, exită un risc foarte mare ca, în caz de frânare bruscă, să îl sufoc sub greutatea corpului meu sau chiar să îl scap din brațe și acesta își poate sparge capul.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Olga Cheptanaru
29/06/2016

Комментарии