Deputata PAS, Victoria Cazacu, exclusă din partid// „Solicităm repetat depunerea mandatului”

Anticoruptie.md
03/04/2024
facebook.com/partidulpas

Deputata partidului de guvernare, Victoria Cazacu, a fost exlusă din formațiune. Decizia a fost luată de Biroul Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate. Decizia are la bază faptul că fiica acesteia este vizată în dosarul vameșilor de la Aeroportul Internațional Chișinău investigați pentru mită în cadrul căruia au fost reținuți trei inspectori vamali și alți patru sunt cercetați în libertate pentru luare de mită. Doi dintre aceștia au fost citați miercuri, 3 aprilie, la Judecătoria Centru, sediul Ciocana, pentru audieri. Procurorii solicită 30 de zile de arest. Aceșia au evitat să facă declarații pentru jurnaliști. 

„Biroul Permanent Național al PAS anunță despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu. Totodată, solicităm repetat depunerea mandatului primit de la alegătorii PAS în scrutinul parlamentar din iulie 2021. PAS și-a asumat lupta împotriva corupției drept principiu de bază și nu va tolera asemenea cazuri în interiorul partidului”, se menționează în comunicatul formațiunii.

Reprezentanții Parlamentului au precizat pentru Anticoruptie.md că „la cancelarie nu este nicio cerere de demisie înregistrată”.

Menționăm că trei inspectori vamali au fost reținuți, luni dimineață, pentru 72 de ore și alți patru sunt cercetați în stare de libertate de ofițerii Centrului Național Anticorupție  și procurori pentru că au pretins sistematic bani de la pasageri pentru introducerea și scoaterea ilegală din Republica Moldova a diferitor bunuri.

„Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, se menționează într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Canalul de Telegram Observatorul a publicat numele celor trei inspectori vamali reținuți în urma descinderilor: Diana Cazacu, fiica Victoriei Cazacu, deputat PAS, Ion Mudreac - fiul lui Radu Mudreac, deputat socialist, și Constantin Brașovschi, fiul fostului deputat democrat Gheorghe Brașovschi.

 

Anticoruptie.md
03/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii