„La cancelarie nu a fost depusă nicio cerere de demisie”. Victoria Cazacu rămâne deputat PAS până la următoarea ședință plenară a Parlamentului

Anticoruptie.md
09/04/2024
Victoria Cazacu

Deputata Victoria Cazacu rămâne cel puțin până pe 11 aprilie în funcția de deputat în cadrul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate deoarece orice modificare din componența unui grup parlamentar se anunță în ședință plenară.

„La cancelarie nu a fost depusă nicio cerere de demisie”, au spus responsabilii Serviciului de presă al Parlamentului pentru Anticorupție.md. Prin urmare, deputata Victoria Cazacu nu a fost exclusă oficial deocamdată din fracțiunea PAS, decizia grupului parlamentar urmând să fie anunțată în cadrul ședinței plenare de pe 11 aprilie.  

Inspectorul vamal Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, a spus marți în cadrul unui briefing de presă că „a fost implicată într-un scandal de ordin politic, artificial, care are la bază frustrări ale unor oameni”.

Potrivit ei, mama sa nu are nicio tangență cu activitatea pe care o exercită în organele statului. „Răspunderea este individuală. Eu răspund personal pentru faptele mele. Nu răspunde mama pentru mine și eu nu răspund pentru faptele pe care le face mama”, a menționat Diana Cazacu.

Pe 1 aprilie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a cerut demisia deputatei PAS Victoria Cazacu după ce fiica acesteia este vizată în dosarul vameșilor de la Aeroportul Internațional Chișinău investigați pentru mită.

Anticoruptie.md
09/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii