Igor Grosu îi cere demisia unei deputate PAS a cărei fiică este vizată în dosarul vameșilor de la Aeroportul Internațional Chișinău

Ilie Gulca
01/04/2024
Deputata Victoria Cazacu și speakerul Igor Grosu. Colaj: CIJM

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, îi cere demisia deputatei PAS Victoria Cazacu după ce fiica acesteia este vizată în dosarul vameșilor de la Aeroportul Internațional Chișinău investigați pentru mită în cadrul căruia au fost reținuți trei inspectori vamali și alți patru sunt cercetați în libertate pentru luare de mită.

„Azi CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită, care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției”, a scris președintele Parlamentului, Igor Grosu, pe pagina lui de Facebook.

Demnitarul a subliniat că, în asemenea circumstanțe, depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară. „Fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a spus speakerul legislativului.

Trei inspectori vamali au fost reținuți, luni dimineață, pentru 72 de ore și alți patru sunt cercetați în stare de libertate de ofițerii Centrului Național Anticorupție  și procurori pentru că au pretins sistematic bani de la pasageri pentru introducerea și scoaterea ilegală din Republica Moldova a diferitor bunuri.

„Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, se menționează într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Ilie Gulca
01/04/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii