ULTIMA ORĂ// Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia din funcție. „Îmi asum reușitele, dar mai ales eșecurile”

Anticoruptie.md
04/04/2024

„Depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”. Este anunțul făcut joi, 4 aprilie, de Igor Talmazan. Din mesajul public reiese că demisia are legătură cu ultimul caz răsunător în care șapte inspectori vamali de la Postul Vamal Aeroport sunt bănuiți pentru fapte de corupție

După ce a prezentat în ultimul mesaj de plecare realizările pe care le-a făcut pe durata mandatului, printre care „dezvoltarea infrastructurii în posturile vamale Sculeni, Leușeni și Giurgiulești, reparația altor posturi vamale, precum crearea condițiilor de muncă adecvate prin înlocuirea tuturor căsuțelor modulare în posturile vamale interne de control amplasate pe linia administrativă, dotarea Serviciului Vamal cu echipamente performante și mijloace de transport pentru contracararea contrabandei și asigurării securității economice a statului”, Talmazan a vorbit despre provocări, mai ales cele la capitolul integritate instituțională și etică profesională, la care încă mai este mult de lucru.

„În calitate de conducător, sunt responsabil de buna administrare a Serviciului Vamal și îmi asum atât reușitele, dar mai ales eșecurile din perioada în care am condus Serviciul Vamal și consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”, a precizat Igor Talmazan.

Fostul director a precizat că-și dorește un Serviciu Vamal modern, care gestionează eficient, profesionist și responsabil domeniul vamal, care combate fraudele și contribuie la securitatea economică a țării, un serviciu în care să activeze un corp de funcționari vamali integri ce respectă cu strictețe normele Codului deontologic. În context, le-a mulțumit „colegilor care și-au îndeplinit responsabilitățile cu demnitate, au susținut aceste eforturi și au muncit pentru a face față provocărilor și volumului sporit de lucru, precum și pentru îmbunătățirea imaginii instituționale”.

„Lupta împotriva corupției este un efort de lungă durată și cred că este nevoie de o energie nouă pentru a accelera și a duce la capăt această misiune, iar noul conducător trebuie să pună accent sporit pe domeniul integrității instituționale. Sunt convins că Serviciul Vamal va deveni o instituție despre care comunitatea de afaceri și cetățenii deopotrivă vor vorbi cu respect și încredere”, a conchis Talmazan.

Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 - noiembrie 2022, fiind numit din nou în funcție la data de 20 februarie 2023.

Anticoruptie.md
04/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii