Corupție la Rezina: 400 de euro pentru grupa I de invaliditate, 200 pentru a doua

Un locuitor din Rezina
16/02/2016

Sunt din Rezina și vă scriu pentru că nu mai pot tolera ceea ce face Comisia medicală de la Șoldănești (oamenii din raionul nostru tot acolo se duc), care dă verdictul în cazurile persoanelor care solicită gradul de invaliditate. Am mulți prieteni și cunoscuți care lucrează la piața din oraș sau în străinătate (în Italia și Rusia) și și-au făcut acte că sunt invalizi, deși sunt perfect sănătoși. De la ei am aflat – dacă vrei grupa I trebuie să dai 300-400 de euro, pentru grupa a II-a plătești 200 de euro. Mulți cetățeni profită de asta având grijă astfel să își asigure o pensie pe viață. Comisia lucrează deschis, nu se teme de nimic!

Comisia se întrunește la Șoldănești și dă acte la oameni care ar putea să tragă în plug, dar nu să primească bani de la stat făcându-și alte interese.  Sunt convins că au înțelegeri, niște scheme și legături cu medicii, pentru că ei confirmă diagnisticul. Cum se poate de tolerat?!

Am fost într-o zi la Primărie și am văzut cum mulți vin ca să fie scutiți de plata impozitului, arătând carnetul cu gradul de invaliditate. Mi s-a făcut milă de țara noastră. Corupția va sărăci de tot bugetul statului.  Eu cunosc niște familii din satul Țahnăuți care au venit acasă din străinătate și au obținut gradul de invaliditate, apoi s-au întors la muncă peste hotare.

Trebuie să fie creată o comisie națională, care să fie ca un filtru, să îi cheme pe toți cei care și-au luat grad de invaliditate și să îi verifice. Comisia aceasta ar trebui să fie una fără interese, una corectă. 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Un locuitor din Rezina
16/02/2016

Комментарии