Terenuri vândute și proiecte pe bani publici nefinalizate de către fostul primar de Mereni

Анонимно
26/01/2020

Ași dori să fac o sesizare privind fostul primar de Mereni, Eugeniu Salcuțan. Domnul în cauză atât timp căt a fost primar a produs o serie de nelegiuiri la primărie, mai exact în toți opt ani de zile. Nu sunt muncitor din primărie, sunt doar un simplu locuitor al acestei localități, dar care s-a informat destul de bine despre activitatea acestuia.

Eugeniu Salcuțan a participat la organizarea diferitor acțiuni cum ar fi vânzarea pământurilor la preț de nimic de pe teritoriul acestei localități, precum și organizarea acestor acțiuni doar cu un anumit grup de persoane influente din această localitate care la fel au cumpărat pământuri la preț de nimic. Și fostul primar a intrat în posesia diferitor terenuri care ulterior ar fi fost vândute. Tot pe timpul acestui primar sau ulterior, că după acest domn a venit la conducerea localității o doamnă, care era tot din partidul din care făcea parte dumnealui (PL), a fost dată în arendă o bucată de pământ unui prieten de-al lui Eugeniu Salcuțan. Acest prieten și-a construit un bar, pizzerie în fața primăriei.

Între timp acest primar a cumpărat pământuri și niște construcții pe teritoriul satului Chetrosu, iarăși la preț de nimic, iarăși împreună cu acest prieten ce și-a construit bar și pizzeria pe teritoriul primăriei din Mereni. Nu aș fi scris, dar în urmă cu câteva zile am aflat că își face casă pe teren cumpărat în Chișinău, unde numai locul de casă costă nu mai puțin de 15.000 de euro. Domnul în cauză cu salariul de primar, care este nu mai mare de 6.000 de lei, a reușit să își ridice și casă în localitate, pe care după un timp o vindea pe site-ul 999.md cu 130.000 de euro. Soția lui Eugen are un mic bussines, o frizerie în localitate, dar mai sunt frizerii în localitate și persoane ce și-au deschis la fel asemenea business și au clienți, dar nu au reușit să ridice case de 130.000 de euro.

Eugeniu Salcuțan își pusese casa pe 999.md, pentru că, potrivit unor zvonuri, era presat de poliție și dorea să fugă din Moldovei în Canada, dar până la urmă cu justiția ce o avem domnul s-ar fi lămurit. Acum această persoană e și el un pic de businessman - pământurile procurate de pe teritoriul satului Chetrosu, luate cu preț de nimic în loc foarte bine aplasat, lângă traseul Anenii Noi-Chișinău, sunt date în arendă la firme ce au construit pe aceste pământuri magazine.

Aici ar mai fi de adăugat că diferite proiecte, pentru care s-au câștigat bani, nu au fost duse la un bun sfârșit, cum ar fi gunoiștea de lângă fermă, unde s-au făcut niște săpături pentru nimic, groapa de gunoi ce nu a fost dusă la bun sfârșit, dar banii au fost investiți fără niciun sens. S-a promis una și s-a făcut alta.

Ar mai fi proiectele de amenajare a parcului central, ca azi parcul să fie construit tot cu banii locuitorilor din această localitate. S-a făcut ceva în parc de ochii lumii la acel moment, de ochii lumii și atât. Aici ar mai fi proiecte de reparație a anumitor drumuri din localitate, care au fost realizate foarte prost, ca peste un an de zile drumul să fie într-o stare deplorabilă, aici vorbesc de drumul din deal de la fermă. Ar fi bine ca jurnaliști independenți să investigheze toate aceste cazuri. Sătenii ar putea vorbi inclusiv cu documente despre mai multe cazuri de abuz.  

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Анонимно
26/01/2020

Комментарии