Un centru pentru copii cu dizabilităţi riscă să fie lichidat

Анонимно
15/06/2016

În comuna Stăuceni de mai bine de zece ani funcţionează Centrul pentru copii cu dizabilităţi de intelect „Cultum”, care oferă servicii gratuite, care acum riscă să fie lichidat. De serviciile acestui Centru beneficiază copii cu nevoi speciale nu doar din Stăuceni, dar şi din municipiul Chişinău şi unele localităţi de apropiere. În Republica Moldova practic nu există o instituţie care ar oferi servicii de zi pentru copiii cu dizabilităţi de intelect şi încă gratuit.

Dar riscăm să rămânem fără instituţia respectivă. Totul pare a fi din cauza unui finanţator extern, care sub pretextul  că a oferit donaţii pentru reconstrucţia clădirii, acum insistă să devină proprietar al imobilului. Noi, părinţii copiilor care beneficiază de serviciile Centrului „Cultum”, considerăm că lichidarea instituţiei ar fi o pierdere enormă, în special pentru copiii suferinzi.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Анонимно
15/06/2016

Комментарии