Vameșii cer bani pentru dulciurile care le-a trimis tatăl copiilor

Ina Baiurcova
25/03/2019

Sunt mamă a doi copii, pe care îi cresc singură. Cu fostul soț, care a emigrat în SUA, suntem în divorț. El îmi achită lunar o pensie de o sută de dolari pentru întreținerea copiilor.  O săptămână în urmă am primit de la fostul soț un colet din SUA cu hainuțe, încălțăminte, dulciuri și o dronă jucărie, care costă 50 de dolari.

Când am fost să ridicăm coletul, de la oficiul poștal de lângă Gara feroviară din Chișinău, vameșii au cerut să achit o taxă suplimentară de 3400 de lei, pe motiv că valoarea conținutului coletului constituie cca 400 de dolari, o sută de dolari mai mult decât se permite gratuit.

Am vorbit cu soțul. El mi-a spus că cel mai costisitor obiect din colet îl constituie drona-jucărie. În rest, hăinuțele și încălțămintea au fost procurate la reduceri  și costă în jur de un dolar pentru o unitate.

Mai mullt, coletul a fost asigurat, iar mașii nu au avut dreptul să-ș deschidă în lipsa noastră. Cum au apreciat ei valoarea coletului?

Acum nu știu ce să fac. Pentru mine este prea costisitor să achit 3400 de lei, aproape întreaga pensie pentru întreținerea copiilor pe două luni. Pe de altă parte, copiii așteaptă cadourile de la tata.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Ina Baiurcova
25/03/2019

Комментарии