Angajat al Ministerului Economiei, reținut într-un dosar ce vizează Uzina de Bijuterii Giuvaier

Anticoruptie.md
13/12/2016
Foto: mold-street.com

Procurorii Anticorupţie au descins marți, 13 decembrie, în biroul unui angajat al Ministerului Economiei și reprezentant al Comitetului de Creditare al Uzinei de Bijuterii Giuvaier, bănuit de abuz în serviciu soldat cu urmări grave pentru interesul public.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, cauza penală a fost deschisă în noiembrie 2016, în baza unei sesizări venite din partea premierului Pavel Filip, prin care șeful Guvernului a reclamat pretinsele acţiuni ilicite ale lichidatorului ÎS Uzina de Bijuterii Giuvaier, aflată în procedură de faliment.

Mai exact, ilegalităţile au fost admise la examinarea pricinii în procedura de insolvabilitate, intentată faţă de Uzina de Bijuterii Giuvaier, al cărui fondator este Ministerul Economiei, statul fiind deposedat de bunurile ce-i aparţin. Potrivit celor constatate, fără a avea temei de a poseda sub nume de proprietar bunurile aflate în proprietatea statului, lichidatorul întreprinderii de stat a înstrăinat la licitaţie bunul aflat în administrarea Ministerului Economiei.

Bănuitul se află în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile și riscă până la șase ani de închisoare în cazul în care va fi găsit vinovat. Totodată, încă trei persoane au fost citate de către procurori pentru a fi audiate în calitate de bănuiţi.

Uzina Giuvaier a intrat în insolvență în anul 2014, ca urmare a unor datorii de zeci de milioane de lei, potrivit mold-street.com. Jurnaliștii au scris anterior despre faptul că Guvernul încearcă să de ani buni să vândă întreprinderea de stat, valoarea căreia a scăzut enorm. 

Anticoruptie.md
13/12/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii