Bătaia de la Consiliul Superior al Magistraturii: Poliția s-a răzgândit și a intentat dosar penal

Julieta Savițchi
26/01/2019

După ce procurorii au constatat că nu există motive pentru a intenta dosar penal în cazul bărbatului care a agresat fizic , la 27 septembrie 2018, o femeie în timp ce protesta în fața Consiliului Superior al Magistraturii, polițiștii s-au răzgândit și au pornit urmărirea penală. 

Într-o scrisoare semnată de ofițerul Dragoș Slobodeniuc, se menționează că urmărirea penală a fost pornită în baza articolului 287 din Codul Penal, pentru huliganism.

Maria Olaru consideră că polițiștii au fost determinați să revină la caz din cauza că a fost monitorizat de către portalul Anticoruptie.md și pentru că a protestat în ziua inaugurării sediului Procuraturii Generale.

În înregistrările video de la Consiliul Superior al Magistraturii se observă cum protestează femeia pașnic la poarta instituției. Un bărbat care s-a dovedit a fi Alexandru Maniulenco iese pe scări, o atacă din spate și o târâie într-o parte. După asta, Maniulenco îl atacă pe un bărbat care filmează. Îi smulge acestuia geanta și încearcă să îi ia camera. Altercația a fost urmărită de către angajații Serviciului Pază al Ministerul Afacerilor Interne, care nu au solicitat intervenția Poliției.

Maniulenco și-a explicat acțiunile prin faptul că „Consiliul Superior al Magistraturii este o instituție de stat și nu se poate protesta”.

Alexandru Maniulenco este angajat al firmelor lui Ivan Lisneac, ce își au sediul în clădirea vecină cu cea a Consiliului Superior al Magistraturii. Cele două clădiri cu patru nivele în care se află Consiliul au fost procurate 37 de milioane de lei de la Lisneac la finele anului 2013.

Julieta Savițchi
26/01/2019

Comentarii