Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chişinău, cercetați pentru luare de mită

Anticoruptie.md
23/09/2018
Foto: ceee.md

Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți, pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, cadrele didactice intenționat le-ar fi creat impedimente studenților care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanţieri. Pentru o notă de promovare, aceştia i-ar fi condiţionat să achite sume cuprinse între 300 și 1.400 de lei. 

Sub controlul Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori. Joi, 20 septembrie, doi dintre cei cinci bănuiți au fost prinși în flagrant, în momentul primirii a 1.000, respectiv 500 de lei - sume transmise pentru lichidarea restanţelor la două discipline.

Cele cinci persoane au fost escortate la CNA pentru audieri. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani cu amendă de până la 400.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

Anticoruptie.md
23/09/2018

Comentarii