Lista martorilor lui Igor Dodon. O persoană decedată, chemată să facă declaraţii în favoarea fostului preşedinte

Julieta Saviţchi
31/10/2022
Igor Dodon, alături de avocaţii săi

Avocaţii ex-preşedintelui Igor Dodon au prezentat o listă din 191 de persoane care urmează să fie citaţi în instanţă ca să facă declaraţii în favoarea fostului preşedinte, în dosarul în care este învinuit de corupere pasivă şi finanţarea ilegală a unui partid politic. În listă a fost inclusă şi fosta deputată socialistă Elena Hrenova, răpusă de Covid-19 cu doi ani în urmă.

În lista martorilor apărării lui Dodon au fost incluşi deputaţii socialişti Zinaida Greceanîi şi Corneliu Furculiţă, care au statut de învinuit într-un dosar disjuncat pentru finanţarea ilegală a Partidului Socialiştilor.

În lista se regăseşte şi primarul municipiului Chişinău Ion Ceban, care la alegerile prezidenţiale din 2020 a lăsat de două ori Primăria, luându-şi concediu din cont propriu pentru a-l ajuta pe Dodon să câştige alegerile.

În calitate de martor al apărării va fi citat şi fostul premier Ion Chicu, propus de Igor Dodon după demiterea Guvernului Sandu, în 2019, după formarea alianţei dintre socialişti şi democraţi.

Amintim că Igor Dodon este apărat de trei avocaţi, printre care şi Nicolae Posturusu, fostul şef al aparatului prezidenţial al lui Dodon.

Julieta Saviţchi
31/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii