Ministrul Iurie Chirinciuc, vizat într-un dosar de corupţie. Ofiţerii CNA şi procurorii au descins cu percheziţii acasă, la biroul şi în maşina demnitarului

Anticoruptie.md
27/04/2017
Ministrul Iurie Chirinciuc. Foto: noi.md

Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii efectuează percheziţii în biroul ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor care este vizat într-un dosar de corupţie, anunţă purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi. Mai devreme, procurorii au descins şi acasă, dar şi în automobilul ministrului.

UPDATE 15.10 Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, a fost reținut pentru 72 de ore

Între timp, şi directorul general interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, a fost reţinut şi este escortat la Centrul Naţional Anticorupţie.

Iurie Chirinciuc a fost vizat în mai multe investigaţi jurnalistice. Centrul de Investigații Jurnalistice a scris anterior, în cadrul unei anchete, despre faptul că, la doar câteva luni de la învestirea lui în funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, de la șoseaua Sculeni-Ungheni până la sediul întreprinderii care îi aparține, SRL Lefcons-agro, a fost asfaltat un drum care a costat bugetul de stat 8,5 milioane de lei. Lucrările au fost executate de către întreprinderea Rutador, al cărei nume a figurat anterior în câteva anchete jurnalistice, dar şi într-un raport al Curţii de Conturi. Autoritățile au selectat firma fără licitație. Șefii Administraţiei de Stat a Drumurilor au explicat, între altele, lipsa unui concurs prin faptul că decizia a fost luată în perioada când a fost suspendată procedura achizițiilor publice. Experții au calificat însă situația drept o ilegalitate ce ar trebui să ajungă în vizorul procurorilor.

Ulterior, Iurie Chirinciuc a declarat că nu are nicio tangență cu întreprinderea Lefcons-agro. Demnitarul a afirmat acest lucru chiar dacă, în declarațiile pentru anii 2013 și 2014, a indicat că deține în cadrul firmei o cotă de participare de 33%.

Anticoruptie.md
27/04/2017Follow us on Telegram

Comentarii