O nouă amânare în dosarul Șor. Un magistrat de la Curtea de Apel Cahul s-a îmbolnăvit

Julieta Savițchi
19/07/2019
realitatea.md

Ședința de judecată în care urma să fie examinat demersul procurorilor privind eliberarea mandatului de arestare pe numele lui Ilan Șor a fost amânată din nou. Motivul amânăriii este că unul dintre magistrații Curții de Apel Chișinău, care face parte din completul de judecată, s-a îmbolnăvit. Următoarea ședință a fost programată pentru 25 iulie.

Andrei Baeșu, procurorul responsabil de acest caz, a declarat că a fost anunțat încă la 12 iulie despre faptul că ședința nu va avea loc din cauza concediului de boală al unui judecător.

Amintim că la ședința precedentă, din 26 iunie, procurorul a solicitat mandat de arestare pe numele lui Șor pe motiv că acesta nu s-a prezentat în instanță. Completul de judecată a decis atunci că este imposibilă examinarea demersului procurorilor deoarece nu s-au prezentat la ședință nici avocații inculpatului.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 de către Judecătoria Chișinău la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Conform deciziei instanței de fond, pedeapsa urmează să fie executată din momentul rămânerii definitive a sentinței.

Julieta Savițchi
19/07/2019

Comentarii