Percheziții matinale la contabila Partidului Socialiștilor. Ce caută oamenii legii

Anticoruptie.md
20/08/2022
Sursa: socialistii.md

Procuratura Anticorupție efectuează percheziții la domiciliul contabilei Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Oamenii legii spun că persoana vizată este învinuită de complicitate, împreuna cu fostul şef de stat și alte personae, și de acceptare a finanțării partidului politic “PSRM” din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic “PSRM” pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către doua sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Procurorii anticorupţie vor reveni cu mai multe detalii despre rezultatul percheziţiilor efectuate, după finalizarea acţiunilor de urmărire penală.

Într-un comunicat, procurorii anticorupție mai menționează că investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

De altă parte, reprezentanții PSRM declară că aceste acțiuni nu sunt îndreptățite, deoarece formațiunea a depus rapoartele la CEC, fără a i se comunica abateri.

„Toate acuzațiile guvernării PAS și ale procurorilor controlați de aceasta sunt o bulă de săpun care inevitabil se va sparge. PSRM întotdeauna a respectat legea și a susținut reformele menite să consolideze statul de drept. În conformitate cu legea, PSRM a reflectat corect și în termeni activitatea sa în rapoartele prezentare la CEC”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

 

Anticoruptie.md
20/08/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii