Sergiu Sîrbu a scăpat de dosarul penal. Cum comentează deputatul

Julieta Savițchi
12/05/2020

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul în care acesta era bănuit de corupere activă a fost clasat.

Procuratura Generală a precizat într-un comunicat de presă că procurorii anticorupție au luat decizia respectivă după ce au constatat că fapta imputată nu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii.

Fostul democrat a salutat decizia procurorilor. „Consider că este unica posibilă decizie în acest caz. Acuzațiile au fost pe cât de aberante pe atât de false. Mă bucur că organele procuraturii încep a da dovadă de profesionalism și obiectivitate! Societatea așteaptă investigații obiective și profesioniste în toate cauzele fără nicio implicare din afară! Doar așa putem construi un veritabil stat de drept!”, a scris Sîrbu pe ăagina sa de Facebook.

Amintim că dosarul a fost pornit în octombrie 2019, în baza denunțului unui alt deputat. Acesta a declarat oamenilor legii că Sergiu Sîrbu ar fi încercat să-l corupă pentru ca să părăsească formațiunea din care face parte.

Sîrbu a pledat nevinovat pe parcursul desfășurării anchetei. „Chipurile i-aș fi promis bani, anumite favoruri, dar vreau să declar foarte responsabil că este o acuzație absolut falsă. Eu merg pe principiul prezumției nevinovăției, pe principul încrederii organului de urmărie penală. Eu foarte tare cred că Procuratura vrea să afle adevărul”, declara atunci deputatul.

 

Julieta Savițchi
12/05/2020

Comentarii