VIDEO // Curtea de Apel Chișinău a dispus rejudecarea cauzei polițistului prins beat la volan

Ilie Gulca
08/02/2021

Cazul polițistului urcat beat la volan, Igor Condrea, a fost trimis, pe 4 februarie, la rejudecare. Magistrații Curții de Apel Chișinău au anulat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, și au dispus examinarea dosarului de către un alt complet de judecători. 

Amintim că la începutul lunii noiembrie 2019, fostul polițist de la Inspectoratul de Poliție Ciocana, Igor Condrea, a urcat beat la volan și a lovit o mașină parcată în curtea unui bloc de locuit din Chișinău. Polițistul avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2,99 g/l alcool în sânge. În urma acestui incident, Condrea a fost dat afară din organele de drept.

 

Ulterior, el a contestat procesul-verbal contravențional cu privire la accident, insinuând că nu el era la volan, ci soția lui, care a și făcut declarații false în judecată.

„Agentul constatator nu s-a prezentat la procesul de judecată în care s-a examinat contestația, iar judecătorul Sergiu Ciobanu de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, i-a admis contestația, confirmând juridic că soția lui era la volan. Eu l-am scos din mașină beat când l-am oprit, după accident, iar în mașină nu era nimeni”, a spus Sergiu Negară, martor ocular al accidentului rutier, cel care și a oprit șoferul beat după ce acesta a lovit o mașină.

Ilie Gulca
08/02/2021Follow us on Telegram

Comentarii