VIDEO // Tauber și Apostolova au fost reținute de oamenii legii

Anticoruptie.md
16/09/2019
Reghina Apostolova (stânga) și Marina Tauber (dreapta)

Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute, luni, după ce Parlamentul le-a ridicat imunitatea pentru implicarea lor în frauda bancară. Inițiativele legislative au fost votate de 56 de parlamentari, la solicitarea procurorului general interimar. Dumitru Robu a menționat că „deține probe concludente, care indică bănuirea rezonabilă” a celor două reprezentante ale Partidului Șor. Deputații fracțiunii Partidului Democrat nu au susținut inițiativele, iar cei din fracțiunea Partidului Șor au părăsit sala de ședințe a Legislativului. 

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, „părăsirea incintei și deplasarea celor două într-o direcție necunoscută au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală. Scopul solicitării de azi în fața Parlamentului nu a urmărit reținerea expresă a persoanelor vizate, deși legea permite, ci ridicarea imunității pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, care include un set complex de măsuri”, se arată în comunicatul de presă al Procuraturii Generale.

Procutorul general a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului că „acțiunile celor două au constituit acordarea de ajutor la preluarea controlului asupra unei instituții financiare [Unibank SA], în interesul unui grup criminal organizat și condus de către Ilan Șor”. „Începând cu 17 august 2012, Marina Tauber și Reghina Apostolova au participat activ la pregătirea devalizării unei instituții financiare – Unibank SA”.

 

Fracțiunea Partidului Politic Șor a calificat solicitarea procurorului general interimar „drept o dovadă în plus a subordonării justiției de către actuala guvernare”.  Totodată, formațiunea susține că ridicarea imunității celor două deputate este „un act de răzbunare politică personală a președintelui Igor Dodon și o nouă încercare de subminare a opoziției politice”.

Anticoruptie.md
16/09/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii