VIDEO// Ultimatum pentru șeful Penitenciarului nr.13: Va fi adus forțat la ședința de judecată, într-un dosar de tortură

Anticoruptie.md
02/07/2019
CIJM

Șeful Penitenciarului nr.13, locotenent-colonelul Igor Pântea, urmează să fie adus forțat la ședința de judecată, în care are statut de învinuit într-un dosar penal intentat pentru tortură. Decizia a fost luată luni de către Judecătoria Chișinău, după ce Pântea nu s-a prezentat la patru ședințe de judecată consecutiv. Dosarul pe numele lui Igor Pântea a fost intentat în urma evenimentelor din aprilie 2009, pentru că l-a maltratat pe activistul Anatol Mătăsaru.  

Avocatul inculpatului a comuncat în ședință că a fost telefonat în ajun de către clientul său care i-a spus că se simte  rău și a apelat la serviciul de urgență. ”Omul muncește de trei ani în puscărie și nu a fost niciodată în concediu. Are și el dreptul la boală”, a declarat apărătorul.

Activistul Anatol Mătăsaru, care este parte vătămată în dosarul respectiv, a solicitat în instanță ca în privința lui Pântea să fie schimbată măsura de reprimare și să fie luat sub arest preventiv. ”Chiar dacă au fost  prezentate certificate medicale pentru zilele în care nu s-a prezentat la judecată, eu personal l-am văzut pe Pântea la intrarea în penitenciat”, a spus activistul. Anatol Mătăsaru a prezentat și o înregistrare video în care angajații Pentenciarului nr.13 declară că l-au văzut luni pe Pântea la serviciu.

Instanța a respins demersul părții vătămate dare a decis ca Pântea să fie adus forțat. ”Nu se poate de amânat la nesfârșit ședințele”, a argumentat președintele completului.

Dosarul pe numele lui Igor Pântea a fost intentat în urma evenimentelor din aprilie 2009. Polițiștii Igor Pântea și Octavian Sârbu au fost condamnați cu suspendare pentru tortură, însă Curtea Supremă de Justiție a trimis dosarul la rejudecare. Dosarul respectiv se află în instanța de fond de mai bine de 5 ani și s-a aflat în gestiunea a 7 judecători.  

 

 

Anticoruptie.md
02/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii