Profil electoral: Constantin Ursu, candidatul PL la funcția de primar al satului Colonița din municipiul Chișinău

Mariana Colun
08/10/2019
Foto: Facebook.com

Constantin Ursu este candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al satului Colonița, suburbie a Capitalei.

Constantin Ursu are 27 de ani. A absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din satul Colonița, după care și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică, facultatea Energetică. Este masterand al USPEE, specialitatea Economie. De profesie este inginer. Potrivit CV-ului său, în prezent este angajat la Aeroport Handling SRL.

Chiar dacă în CV arată că activează în calitate de agent de rampă la Aeroport Handling SRL, în declarația de avere și interese personale pentru 2017-2018, prezentată la Consiliul Electoral de Circumscripție Colonița, Constantin Ursu a indicat zero venituri obținute în ultimii doi ani. El a raportat trei loturi agricole cu suprafețele de 56 de ari, 50 de ari, respectiv un hectar, pe care le-a obținut drept donație în 2017. Ursu a mai trecut pe hârtie și un automobil de marcă Skoda, fabricat în 2007 și achiziționat în 2018 cu 10.000 de lei. Prețul de piață al unui astfel de automobil este de câteva ori mai mare.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Mariana Colun
08/10/2019Become a Patron!

Comentarii