VIDEO // Altercații și încăieri între deputați la „Universul”, unde se tipăresc ziare pentru Dodon: Grigore Novac l-a îmbrâncit pe Lilian Carp

Anticoruptie.md
11/11/2020

Replici dure și îmbrânceli între deputații din opoziție și cei socialiștii la întreprinderea de stat Editura Universul unde a fost depistată, miercuri, o cantitate uriașă de ziare tipărite pentru campania electorală a lui Igor Dodon. Potrivit estimărilor parlamentarului Lilian Carp, este vorba de circa 300.000 de ziare tipărite pentru publicitatea electorală a lui Igor Dodon. 

Deputații din opoziție insistă ca poliția să numere corect cantatea de ziare depistata. Socialiștii încearcă să mușamalizeze încălcarea, întrucât pe ziarele tipărite nu este indicată Editura Universul, ci SRL „EditTipar Grup”. 

Deputatul Oazu Nantoi a depistat, miercuri dimineață, un tiraj masiv de ziare care fac publicitate electorală pentru Igor Dodon și colportează falsuri despre contracandida acestuia, Maia Sandu, la Întreprinderea de Stat „Editura Universul”.

Publicațiile sunt transportate spre oficiale poștale din republică. Echipa PAS constată folosirea resurselor administrative de către Igor Dodon și cere sancționarea acestuia.

Anticoruptie.md
11/11/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii