Am denunțat un caz de corupție, iar acum mă tem pentru familia mea

Nicolae Mihăilă
21/01/2020

Sunt fierar și mi-am amenajat în gospodăria mea un mic atelier pentru necesități personale. Uneori, mai prestam și mici servicii vecinilor din sat. La finele anului trecut a venit la mine un ofițer de la poliția economică din Hâncești și mi-a zis că trebuie să-I dau 300 de euro dacă vreau ca să fiu lăsat în pace.

Eu am depus o plângere la CNA, iar la data 3 ianuarie polițistului i-a fost organizat un flagrant. Atât omul legii, cât și intermediarul său, au fost reținuți. După ce au stat 72 de ore în Izolatorul CNA, cei doi au fost eliberați, iar polițistul a revenit la serviciu.

Fiind repus în funcție, polițistul a început să folosească toate pârghiile pentru ca să scape de pedeapsă, dar și să se răfuiască cu mine. Am încercat să-mi deschid o afacere, dar când am ajuns la etapa perfectării actelor, numai când funcționarii îmi auzeau numele, începeau să-mi pună bețe în roate.

Au făcut presiuni și asupra soției, aceasta se teme să iasă din casă, mi-a cerut să plecăm din sat și a zis că divorțează dacă nu mă conformez. Și-a pregătit și valizele.

Dar nu vreau să părăsesc țara din cauza unui corrupt. De ce atunci statul nu mă protejează de el?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Nicolae Mihăilă
21/01/2020

Comentarii