Suntem terorizați ca să ne vindem casele la prețuri derizorii, iar instituțiile statului refuză să ne ajute

Natalia Busuioc
21/01/2020

Locuiesc cu familia într-o casă la sol de pe strada Mateevici 40. De mai mulți ani eu și vecinul meu suntem hărțuiți de către un alt veciin, un important om de afaceri, care vrea să ne detrmine să renunțăm la imobile.

Inițial, imobilele vecine se aflau în proprietatea fostei șefe a direcției privatizare, Raisa Timofei. Ulterior, această a perfectat actele pe numele ginerelui, Vasile Lisnic, un important om de afaceri. Atât Timofei, cât și Lisnic, au cumpărat imobilele din curtea noastră și am rămas doar doi proprietari care nu am dat curs ofertei. Atunci ne-au amenințat că dacă nu dorim de bună voie, atunci va trebui să plecăm de nevoie.

De atunci, sunt mai bine de patru ani de când familia Timofei-Lisnic ne terorizează. Mai întâi au dat în chirie apartamentul de alături unei familii numeroase de romi. Gălăgiile, mizeria, bătăile și furturile erau la ordinea zilei. Am depus numeroase plângeri, ne-am adresat în judecată. Până la urmă, situația cu chiriașii buclucași s-a rezolvat după ce mai mulți dintre ei au fost arestați de poliție, fiind învinuiți de comiterea crimelor și infracțiunilor.

Dar familia Timofei-Lisnic au găsit o altă modalitate de a ne determina să cedăm psihologic. În apartamentul rămas liber au instalat un dispozitiv special și de câteva luni, zi și noapte, suntem nevoiți să ascultăm marșuri funerare. Este imposibil să mai locuim în propria casă.

Am apelat în repetate rânduri la poliție, dar fără suces. Polițiștii vin, înregistrează chemarea, apoi ne spun că au întocmit procese verbale în lipsa lui Lisnic, deoarece acesta nu dă curs citațiilor.Au fost întocmite peste 30 de procese verbale.

Nu știm ce să mai facem. Oare legea și instituțiile statului nu poate să ne protejeze?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Natalia Busuioc
21/01/2020

Comentarii