A noua duminică de proteste ale Partidului Şor în Chişinău: Trafic perturbat şi peste 50 de persoane reţinute

Julieta Saviţchi
13/11/2022
PRO TV Chişinău

Câteva mii de persoane au fost aduse organizat de către Partidul Şor la Chişinău pentru a participa pentru a 9-a duminică la protestele antiguvernamentale.

Protestarii au mărşăluit de această dată pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, oprindu-se în cele din urmă în faţa sediului Procuraturii Anticorupţie, unde au aprins lumânări.

După aceasta, protestatarii au revenit în autocare şi au plecat spre case.

Deşi de această dată nu au fost înregistrate incidente majore, oamenii legii au invocat că organizatorii acţiunii de protest nu şi-au coordonat acțiunile cu forțele de ordine și au creat haos pe artera principală a Capitalei. Potrivit oamenilor legii, a fost încetinită deplasarea mașinilor cu regim prioritar de circulație.

Totodată, poliţia a anunţat că a reţinut cel puţin 55 de protestatari cu comportament suspect, majoritatea fiind minori.

Julieta Saviţchi
13/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii