Alexandr Stoianoglo nu se lasă. A renunţat la concediu şi a revenit la muncă

Julieta Saviţchi
12/08/2021

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a renunţat la concediul anual şi a revenit, joi, la muncă. Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru Portalul Anticoruptie.md că motivul ar fi intenţia de a contesta la Curtea Constituţională proiectul de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care va permite Parlamentului să demită procurorul general.

Informaţia privind revenirea lui Alexandr Stoianoglo la muncă a fost confirmată de Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt de la Procuratura Generală.

„Procurorul general Alexandr Stoianoglo şi-a întrerupt concediul şi a revenit de astăzi la muncă. Instituția a luat act de pe site-ul Parlamentului de proiectele de legi ce vizează activitatea Procuraturii. După o analiză minuțioasă sub aspectul corespunderii acestor initiative rigorilor constituționale și standardelor internaționale, Procuratura Generală își va formula punctul de vedere”, ne-a declarat Maria Vieru.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a înregistrat marți un proiect de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care prevede, între altele, posibilitatea demiterii procurorului general înainte de expirarea mandatului. 

Ministrul Justiţiei a declarat, joi, că proiectul a primit aviz pozitiv din partea a şapte comisii parlamentare.

Julieta Saviţchi
12/08/2021Follow us on Telegram

Comentarii