Aproape 40 de agenți economici au interdicție să participe la licitaţiile publice

Olga Stăvilă
04/11/2021

Agenția Achiziții Publice a introdus 37 de agenți economici în Lista de interdicţie a operatorilor economici în ianuarie 2019–octombrie 2021 din cauza prezentării documentelor false în cadrul procedurilor de achiziții publice, a neexecutării clauzelor contractuale și executării necorespunzătoare a clauzelor contractuale.

Lista de interdicție este întocmită de Agenția Achiziții Publice. Odată introdus în această listă, agentul economic nu mai are voie să participe la concursuri de achiziții publice timp de trei ani. Decizia poate fi însă contestată în judecată.

„Din păcate, avem un caz de suspendare a deciziei noastre de instanța de judecată. Unul dintre acești agenți economici poate să participe la tendere până la pronunțarea hotărârii finale. Agentul vizat este SRL Imunotehnomed”, a declarat Gheorghe Movileanu, șef al Serviciului Juridic al Agenției Achiziții Publice pentru Portalul Anticoruptie.md.

Mai jos este publicată lista celor 37 de agenți economici care au interdicția să participe la procedurile de achiziţii publice prevăzute de legislaţia în vigoare.

 1. SRL „Nordexpertgrup”
 2. SRL „Prim-Mol”        
 3. SRL Comerț Magor
 4. Premium Catering SRL
 5. S.R.L Expocostas
 6. SRL Chira-Prim
 7. SRL ,,Eco Building Stage''
 8. SRL ,,Ecocarusel''
 9. SC Rodicons SRL
 10. AF Marcotec-Bucuresti-Consulting,Engineering, Marketing SRL
 11. SRL ”Vials-Teh”
 12. SRL ”CIA Electroservice”
 13. SRL Xpert-PC
 14. SRL ”Adrigrup”
 15. SRL ”Constanta Prim”
 16. SRL „Ares UT”
 17. SRL Amager-Com
 18. SRL Abi-Grup
 19. SRL Aricons-Prim
 20. SRL Neovit-Construct
 21. SRL Iunavit-Con
 22. SRL JT Rosas Grup
 23. SRL ADONIUS-LUX
 24. SRL „ETA Automatizări Industriale”
 25. SRL „Melenes-Com”
 26. ÎI „VPV-Paraschiv”
 27. SRL „StroyEnergoGrup”
 28. SRL „Lara” Bursa Imobiliară
 29. S.C. Mihancons- Grup SRL
 30. SRL Imunotehnomed
 31. "Smarter Company" SRL
 32. SRL "Tribestar Farm"
 33. "Grafic Design" SRL
 34. SA "Soling"
 35. responsabil tehnic -Oleg Nazarciuc
 36. SRL "Lăcătuș"
 37. SRL"Triumf-Motiv"
Olga Stăvilă
04/11/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii