Cel mai așteptat cadou. De Ziua Independenței, Ucraina va primi armament în valoare-record de 3 miliarde de dolari

Viorica Mija
24/08/2022
Sursa: twitter/Pentagon

De Ziua Independenței Ucrainei, marcată astăzi, Statele Unite ale Americii vor anunța alocarea unui pachet de asistență militară fără precedent, fiind vorba despre 3 miliarde de dolari. Primul lot de armament este deja gata să fie trimis în țara vecină pentru a o ajuta să-și fortifice capacitățile de apărare în fața armatei ruse.

Pentagon a publicat imagini cum soldați americani încarcă armele destinate Ucrainei la baza militară McGuire-Dix-Lakehurst.

„Nu ne oprim niciodată. Militarii noștri lucrează non-stop pentru a se asigura că poporul ucrainean are echipamentul necesar pentru a-și proteja țara", a scris ministrul american al Apărării Lloyd Austin, pe contul twitter al Pentagonului.

Fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea contractelor de furnizare de drone, arme și alte echipamente. Banii vor fi, de asemenea, folosiți pentru a instrui și dota armata ucraineană pentru a-și asigura capacitatea de luptă.

Acest pachet de asistență militară diferă de cele anterioare. Noua finanțare vizează consolidarea pozițiilor de apărare ale Ucrainei pe termen mediu și lung, respectiv banii vor fi oferiți pe parcursul unui an sau chiar al următorilor ani. Asta, în timp ce pachetele anterioare s-au axat pe nevoile urgente de arme și muniții ale Ucrainei.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat în repetate rânduri apeluri pentru mai multe livrări de arme din Occident, în special de sisteme de apărare antiaeriană. Președintele ucrainean a menționat că apărarea orașelor împotriva atacurilor rusești depunde „de înţelegerea nevoilor fundamentale de către parteneri".

 

Viorica Mija
24/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii