Cine sunt miniștrii desemnați în Guvernul Nataliei Gavriliţa

Ilie Gulca
05/02/2021

În echipa guvernamentală, care urmează să ceară vot de încredere Parlamentului, se regăsesc foşti miniştri din Guvernul Sandu, precum și membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, va merge săptămâna viitoare în Parlament pentru a prezenta lista de miniștri și programul de guvernare.

Miniștrii desemnați în Guvernul Nataliei Gavriliţa: Mihai Popșoi – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene; Ion Luca – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; Anatolie Nosatîi – Ministerul Apărării; Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii; Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării; Rozalina Albu – Ministerul Finanţelor; Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare; Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne; Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției.

PAS a anunțat că nu va susține acordarea votului de încredere acestui executiv. Formațiunea intenționează astfel să ajungă la dizolvarea actualului legislativ și la alegeri parlamentare anticipate.

În urma acestei decizii a PAS, Platforma DA a decis să nu voteze o candidatură de prim-ministru într-un exercițiu constituțional mimat. PDM, prin președintele său, Pavel Filip, a declarat că nu va participa la ședința în timpul căreia Natalia Gavrilița va cere vot de încredere deputaților, calificând situația drept un „teatru al absurdului”.

Șeful socialiștilor, Igor Dodon, a spus că fracțiunea PSRM nu trebuie să voteze candidatul la funcția de prim-ministru și nu va vota acest guvern.  

Ilie Gulca
05/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii