Confirmat oficial: Președintele Uniunii Avocaților este învinuit într-un dosar intentat pentru escrocherie

Julieta Savițchi
16/11/2018
Foto: zdg.md

Președintele Uniunii Avocaților din Moldova, Emanoil Ploșniță, are statut de învinuit într-un dosar intentat de către Procuratura Anticorupție pentru escrocherie.

Într-un răspuns semnat de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, la solicitarea unui membru al Consiliului Avocaților, se menționează că lui Ploșniță i-a fost înaintată învinuirea la 8 octombrie 2018. Dosarul a fost intentat în baza articolului 328 – excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu – și articolul 190, alineatul 5 – dobândirea ilicită a bunurilor în proporții deosebit de mari.

Victor Panțâru, membru al Consiliului Uniunii Avocaților, a spus că a încercat să propună pe ordinea de zi a ședinței Consiliului din 16 noiembrie problema integrității lui Emanoil Ploșniță, însă nu a reușit. „Cu două zile înainte de ședința Consiliului, am făcut un demers în acest sens la Secretariatul Uniunii Avocaților, dar nu a fost admisă problema lui Ploșniță. Am încercat să propun problema respectivă pe ordinea de zi la ședința de astăzi a consiliului, la care au fost prezenți 10 din cei 13 membri ai Consiliului. Șapte dintre ei au votat pentru, dar Emanoil Ploșniță a declarat că acest număr nu reprezintă majoritatea”, a precizat apărătorul.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Emanoil Ploșniță a refuzat să facă declarații: „Adresați-vă la Procuratura Anticorupție”.

Julieta Savițchi
16/11/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii