Coronavirus // Focar de infecție la un centru de plasament și reabilitare pentru copii din Chișinău. Șapte minori, testați pozitiv

Irina Odobescu
08/08/2020
chisinau.md

Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă a devenit un focar de infecție cu Covid-19, după ce un angajat și mai mulți copii, beneficiari ai centrului, au fost testați pozitiv la coronavirusul de tip nou.

Portalul Stiri.md scrie că primul caz de infectare a fost depistat pe data de 23 iulie la un angajat al instituției, de la care s-au infectat mai mulți copii.

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a confirmat că pentru Anticoruptie.md că la Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă este forcat de infecție. 

„La moment în cadrul Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă sunt plasați 71 copii și 4 cupluri mamă-copil (5 copii). La data de 28 iulie 2020, au fost testați 15 copii dintre care șapte copii au fost diagnosticați cu Covid-19. Copiii beneficiază de tratament în cadrul instituției. Centrul este asigurat cu dezinfectați, echipamente necesare și consumabile”, a precizat Cristina Stratulat, consilieră la MSMPS. 

Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă găzduiește copiii cu nevoi speciale și afecțiuni grave neurologice. 

Cele mai recente date prezentate de responsabilii din Sănătate arată că de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost infectați 1.335 de copii și 211 gravide. 

Irina Odobescu
08/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii