Coronavirus // Încă o victimă printre medici

Anticoruptie.md
03/04/2020

O doctoriță de la Stația de medicină urgentă din Soroca a pierdut vineri lupta cu coronavirusul de tip nou. Femeia în vârstă de 65 de ani este prima victimă a pandemiei de Covid-19 în raionul Soroca. Acesta este al doilea deces printre medici.  

Actualmente, raionul Soroca se află pe poziția a doua, după Chișinău, privind numărul celor infectați cu Covid-19. Potrivit statisticilor oficiale, numărul persoanelor din Soroca la care a fost confirmat coronavirusul de tip nou a ajuns la 71, iar 27 dintre aceștia sunt lucrători medicali. Femeia decedată ar fi fost printre primii medici din Soroca la care a fost confirmată infectarea cu Covid-19.

Decesul doctoriței din Soroca vine la puțin peste o săptămână după ce în Chișinău a decedat din cauza coronavirusului medicul Ecaterina Litvinschi.

Premierul Ion Chicu a declarat miercuri în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV 8 că numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 a ajuns la 84, iar 43 dintre ei sunt din Soroca și Ștefan Vodă. Anterior, mai mulți medici din diferite raioane au declarat că au fost supuși riscului, fiind trimiși în prima linie fără echipament corespunzător.

Anticoruptie.md
03/04/2020

Comentarii