Coronavirus // Încă un medic a pierdut lupta cu infecția

Crina Dumitriu
01/05/2020

Încă un medic a pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba de medicul traumatolog Igor Cheptea, de la Spitalul raional Fălești. Medicul avea 57 de ani. Acesta este al doilea cadru medical din Spitalul Raional Fălești care a decedat. La 16 aprilie, o asistentă medicală din acceași instituție, fiind infectată cu noul virus, s-a stins din viață. Până acum au decedat șase cadre medicale în urma infecției cu noul coronavirus.

Despre aceasta a anunțat Consiliul raional Fălești pe pagina sa de Facebook,  care împtrună cu Spitalul raional Fălești și Centrul de sănătate Fălești, subdiviziunea Bălți, au exprimat compasiune față de familia medicului Igor Cheptea: „Un om deosebit , un medic profesionist a plecat dintre noi, lăsând un gol imens. Multă tristețe și regrete eterne ramăm în urma trecerii la veșnicie a celui care a fost Doctorul CHEPTEA IGOR VASILE, care ne-a fost alături mulți ani la rând și a rămas un reper de moralitate. Îi vom purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea îndelungată și ireproșabilă în sistemul de sănătate a raionului Fălești”.

Până acum, 988 de lucrători medicali s-au infectat cu noul coronavirus. Cei mai afectați sunt asistenții medicali – 42%.  Medicii infectați reprezintă 25% din acest număr.  

De la declanțarea infecției în Republica Moldova au fost confirmate 3.897 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1.272 cazuri au fost recuperate, iar 122 de cazuri s-au soldat cu decese.

Medicul Igor Cheptea 

 

Crina Dumitriu
01/05/2020

Comentarii