Curtea Constituțională judecă candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier

Madalin Necsutu
19/03/2021
Pro TV

Magistrații Curții Constituționale vor examina, vineri, cererea de suspendare a decretului privind desemnarea președintelui interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, în funcția de premier. Acesta a fost nominalizat de președintele Maia Sandu, pe 16 martie, după noi consultări cu fracțiunile parlamentare.

Socialiștii au contestat candidatura lui Grosu și au venit cu propria propune – Vladimir Golovatiuc, ambasador al Republicii Moldova în Rusia și fost deputat PSRM, invocând vicii de procedură.

Potrivit unui comunicat al înaltei instanțe, mai întâi Curtea va examina admisibilitatea sesizării. Decizia pe marginea soluționării cererii de suspendare a acțiunii decretului contestat urmează a fi publicată pe site-ul instituției.

Madalin Necsutu
19/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii