Cuștile nu-s pentru eroi. Cum va proceda Zelenski dacă rușii vor organiza la Mariupol procesul împotriva prizonierilor ucraineni

Anticoruptie.md
22/08/2022
Sursa: Serviciul de Informații ucrainean

Un proces public, în cuști de fier, în privința prizonierilor ucraineni este un spectacol de prost gust, în contradicție cu normele internaționale. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, avertizează că, dacă rușii vor organiza o astfel de judecată publică a eroilor de la Mariupol, vor fi oprite orice negocieri cu partea rusă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că procesul împotriva eroilor de la Mariupol este o încălcare flagrantă a normelor internaționale.

„Orice ar crede ocupanții, reacția statului nostru va fi una clară. Dacă se întâmplă acest proces atroce, dacă poporul nostru, eroii noștri vor fi tratați astfel, cu încălcarea tuturor acordurilor și normelor  internaționale, va fi linia de-a lungul căreia orice negocieri vor deveni imposibile. Nu vor mai fi discuții. Aceasta este poziția oficială a Ucrainei", a spus Zelenski.

Președintele a mai menționat că Ucraina nu va admite înjosirea eroilor și apărătorilor libertății poporului ucrainean.

La începutul lunii august, Serviciul de Informații ucrainean a dezvăluit că rușii instalează pe scena Filarmonicii din Mariupol cuști de fier și pregătesc un proces public în privința prizonierilor ucraineni, care ar urma să fie organizat în data de 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei.

Ucraina a făcut apel la comunitatea mondială, ONU și Crucea Roșie să intervină în această situație și să asigure respectarea normelor în ceea ce privește tratamentul prizonierilor de război.

 

Anticoruptie.md
22/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii