Deputatul Vasile Năstase, despre promovările în magistratură: „E o tentativă de recapturare a justiției”

Anticoruptie.md
27/07/2020
Foto: adevarul.ro

Concursurile pentru funcții de conducere la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea de Apel Chișinău, care vor fi organizate marți de Consiliul Superior al Magistraturii, ar putea fi viciate. Cel puțin asta sugerează deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, care susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că se pune la cale o tentativă de recapturare a justiției.

„Istoria se repetă. Nu e o farsă, e o tentativă de recapturare a justiției. Se scot la troc funcțiile cheie de la CSJ și Curtea de Apel”, subliniază deputatul. Într-o postare anterioară acesta a declarat că la ședința de marți a CSM va fi promovat „clanul Clima”.

„Vlad Clima, cumătrul lui Maxim Lebedinski, reprezentantul PSRM la CEC, va fi propus la funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Să vă mai amintesc că individul a invalidat alegerile primarului Capitalei în 2018? Ba da, are rost! Totodată, va fi avansat Serghei Furdui, nașul lui Clima și cumătrul Ninei Cernat, la Curtea Supremă de Justiție. Și nu e totul! Consiliera lui Nicolae Clima, ăla care a îmbătrânit urât la CSJ, o oarecare Cucerescu (se zice că l-a cucerit și pe Clima seniorul) va fi promovată împreună cu Gheorghe Stratan și Denis Bădălău, oamenii lui Vlad Clima.

Lilia Catan, despre care am scris anterior, promovată la CSJ de către socialiști, pentru a ajunge președintă, acum este membră a Consiliului consultativ al lui Dodon. Printre altele, cum ar veni!
Angela Bostan de la Curtea de Apel Chișinău, care se vrea judecător la CSJ, a examinat acțiunea lui Băsescu și a respins-o, menținând decretul lui Dodon de retragere a cetățeniei. Nu încape nici un dram de îndoială că este afiliată socialiștilor, e bine însă de știut că este verișoară cu Furdui, cumătră cu Vlad Clima și Tamara Doneva.

O încrengătură mafiotă perfectă. Dacă călăul Clima devine președinte la Curtea de Apel, iar Doneva, Bostan, Furdui la CSJ, atunci cercul s-a inchis și putem spune cu certitudine că justiția a intrat adânc în kuliocul lui Dodon”, a mai scris deputatul.

Detalii despre candidații la funcții de conducere la CSJ vedeți aici și aici. Detalii despre magistrații care candidează la funcția de judecător la CSJ și la Curtea de Apel Chișinău vedeți aici și aici.

Anticoruptie.md
27/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii