Descinderi la Poșta Moldovei și Serviciul Vamal în cazul schemelor de contrabandă

Anticoruptie.md
19/07/2019
Foto: Anticoruptie.md

Un grup de procurori de la Procuratura Generală, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, ofițeri de urmărire penală ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Informații și Securitate au discins, în dimineața zilei de vineri, la Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei și Serviciul Vamal în legătură cu schemele de contrabandă cu anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic. 

Organele de anchetă au deschis în cadrul unei cauze penale iniţiată pe faptul schemelor de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri, între care anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic.

Descinderile au drept scop ridicarea actelor confirmative şi documentelor de însoţire a coletelor şi mărfurilor (anabolizante şi chihlimbar), expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele Republicii Moldova; suporturilor tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date acordate conform Convenţiei UPU; documentelor de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

O anchetă realizată în 2016 de Centrul de Investigații Jurnalistice a arătat implicarea Poștei Moldovei în contrabanda cu anabolizante. Potrivit acestei investigații, în Republica Moldova funcționează cel puțin șapte fabrici de producere a anabolizantelor, dintre care patru sunt laboratoare clandestine. Multe dintre aceste anabolizante ajung peste hotare prin contrabandă, în plicuri poștale acceptate și expediate de Poșta Moldovei.

Despre schema cu anabolizante la Posta Moldovei, pentru prima dată a fost semnalizat într-o sesizare anonimă pe Harta Corupției de pe portalul Anticorupție.md, al Centrului de Investigații Jurnalistice. 

Anticoruptie.md
19/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii