Detalii noi în cazul funcționarului de la MAI care a solicitat să întrețină relații sexuale cu un minor

Anticoruptie.md
11/02/2019
IGC

Mihail Bejan, șeful adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, denunțat de un minor că ar fi cerut să îi presteze servicii sexuale contra 50 de euro, a fost demis, iar Procuratura i-a intentat un dosar penal.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Carabinieri, Bejan a fost eliberat prin ordinul MAI „în conformitate cu prevederile art. 35 p.3 lit.k) (la comiterea delictelor care descreditează titlul de militar) din Legea nr. 162-XVI din 22 iulie 2005 cu privire la statutul militarilor”. Documentul confirmă că a fost intentat un dosar penal în acest caz, dar nu este precizat articolul.

Mihail Bejan a fost reținut de poliție în seara zilei de 1 februarie curent, într-o pădure din sectorul Râșcani al Capitalei, împreună cu un tânăr în vârstă de 17 ani, căruia i-a cerut să îi facă sex oral. Acest caz a dost făcut public la 8 februarie de către postul de televiziune Jurnal TV sesizat de către părinții minorului. Aceștia erau îngrijorați că dosarul ar putea fi mușamalizat.

Mama tânărului a declarat că Bejan l-a acostat pe minor în seara zilei de 29 ianuarie curent în stradă și i-a propus să încleie niște afișe. Funcționarul care s-a prezentat cu numele Adrian i-a cerut minorului numărul de telefon și i-a mai fixat o întâlnire. Bejan i-a spus că are un prieten homosexual care achită 50 de euro pentu sex oral și că vrea să îi facă cunoștință cu el.

După ce minorul și părinții săi au depus plângere la poliție, a fost organizat un flagrant. Mihai Bejan a condus victima în pădure, iar acolo i-a declarat că el este de fapt cel care are nevoie de servicii sexuale. Funcționarul MAI a fost încătușat de oamenii legii, dar ulterior l-au eliberat. 

Potrivit Jurnal TV, Mihail Bejan a ocupat anterior funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS.

Anticoruptie.md
11/02/2019Become a Patron!

Comentarii