După Ion Ceban şi Irina Vlah renunţă la limba moldovenească: „Limba română este una dintre cele mai mari valori ale poporului Republicii Moldova”

Irina Odobescu
31/08/2021
Irina Vlah via Facebook

Guvernatorul Unității Teritoriale Administrative Găgăuzia, Irina Vlah, a venit cu un mesaj de felicitarea,cu ocazia celebrării Zilei Limbii Române, în care foloseşte glotonimul „limba română”. Bașcanul Găgăuziei a declarat că „limba română este una dintre cele mai mari valori ale poporului Republicii Moldova”. 

„Azi, cunoașterea unei limbi este încă o ușă deschisă într-un viitor mai bun, o oportunitate nouă de a construi prietenii și parteneriate, este o șansă în plus de integrare socială și încă o cale de prosperare personală. Limba este una dintre cele mai mari invenții ale oamenilor și cu certitudine cea mai folosită. Limba este elementul, care adună oameni diferiți și îi transformă într-un popor unit, și îi ajută să făurească împreună. Azi sărbătorim Ziua Limbii Române - este o sărbătoare importantă pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, s scris Irina Vlah pe 31 august. 

Vlah a mai declarat că prosperitatea Republicii Moldova este „unitatea poporului” și e dependentă de respectul reciproc între oameni și respectarea unui set de valori comune.

Irina Vlah este cunoscută ca susţinătoare a Partidului Socialiştilor şi fostului preşedinte, Igor Dodon, promotor al glotonimului „limba moldovenească”.

Irina Odobescu
31/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii