Ex-democratul Oleg Sîrbu aderă la grupul parlamentar Pro Moldova

Anticoruptie.md
12/05/2020
Oleg Sîrbu. Foto: CIJM

Deputatul Oleg Sîrbu, care a părăsit vineri Partidul Democrat, a anunțat marți, într-o postare pe Facebook, că aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. Astfel, fracțiunea s-a mărit de la șapte la opt deputați.

„Am analizat profund în ultima perioadă idei, păreri, fapte, emoții și evenimente... Mă regăsesc în formațiunea politică Pro Moldova, printre colegii mei, care-mi sunt aproape prin atitudine și planuri de viitor. Îmi doresc pentru țara mea, pentru raionul, orașul meu natal, pentru oameni creștere, nu degradare”, se arată în mesajul lui Oleg Sîrbu.

Oleg Sîrbu este deputat în Parlamentul Republicii Moldova în ultimii nouă ani. Doar în 2018 acesta a achiziţionat câteva zeci de terenuri pe lângă cele 400 pe care le deţinea. De când este deputat, firmele lui Sîrbu au obţinut sute de contracte cu instituţiile statului. Oleg Sîrbu a fost membru al Partidului Democrat din anul 2007, iar din martie 2015 deține funcția de președinte al Organizației teritoriale Edineț a PDM. Primul mandat de deputat l-a obţinut în 2009, continuând să se afle în această postură şi între 2011 și 2014. Până a accede în Parlament a ocupat mai multe poziții de conducere în sectorul privat.

Oleg Sîrbu a fost vizat în mai multe anchete ale Centrului de Investigații Jurnalistice legat  de schemele cu achiziții publice derulate de firmele sale și legătura cu Partidul Democrat. Bunăoară, în 2016 portalul Anticoruptie.md scria că două dintre cele nouă firme pe care le deține deputatul au fost furnizoare constante de produse alimentare și combustibil pentru trei internate psihoneurologice din nordul țării, toate fiind gestionate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale, care a fost condus, în anii 2013-2015, de un reprezentant PDM din care făcea parte şi Oleg Sîrbu. 

Anticoruptie.md
12/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii