Fără note și cu scop de autoevaluare. Cum se vor desfășura pretestările pentru clasele absolvente

Irina Odobescu
13/05/2021
Foto: CIJM

Evaluarea cunoștințelor absolvenților din clasele IX și XII va avea loc în acest an la domiciliu. În cazul disciplinei limba de instruire, pretestarea va fi organizată cu prezența fizică a elevilor în sala de clasă. 

În zilele de 13 mai și 17 mai 2021, elevii claselor IX și XII vor avea posibilitatea să participe la procedura de testare, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

„În acest an, în condițiile impuse de pandemie, testarea la domiciliu a elevilor se va organiza în afara lecțiilor din orar, fiind asigurat tiparul testelor în instituția de învățământ”, se menționează într-un răspuns oferit de Ministerul Educațiie, Culturii și Cercetării la solicitarea Centrului de Investigații Jurnalistice.

Absolvenții nu vor primi note la pretestările din acest an. Pretestările au ca scop „autoevaluarea” cunoștințelor. Elevii claselor absolvente vor participa la o probă scrisă în sălile de calsă „pentru simularea condițiilor de examen”. 

De regulă, testarea are loc în instituțiile de învățământ, cu notarea elevilor. 

Irina Odobescu
13/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii