Femeile din Moldova, pentru egalitate şi pace. Marş al feministelor la Chişinău

Anticoruptie.md
08/03/2023
Captură

Un marş al feministelor, organizat de asociaia obştească „Femei pentru Femei”, cu genericul „Femeile între pace și război” a avut loc miercuri la Chişinău, cu ocazia Zilei internaţionale a femeii. La marş s-au alăturat comunitate LGBT din Moldova, reprezentanţii ai societăţii civile şi ai guvernării.

Marșul a început la ora 12:00 în scuarul magazinului Unic, punctul final fiind intrarea în parcul Dendariu.

Participantele la marş s-au oprit în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse Chişinău, unde au protestat împotriva războiului din Ucraina. Înarmate cu tobe şi vuvuzele, femeile au scandat: „Slavă Ucrainei”, „Corabie rusească, dute-n...”, „Rusia, stat agresor”, „Ucraina, suntem cu tine” etc.

Marşul feministelor se desfăşoară în cadrul Festivalului Feminist 2023, aflat la cea de a IX-a ediție. Principalul mesaj al festivalului din acest an este solidaritatea cu Ucraina.


 

 

Anticoruptie.md
08/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii