Fiul unei foste deputate este candidatul socialiștilor pentru circumscripția uninominală Râșcani

Crina Dumitriu
22/09/2018
Facebook

Partidul Socialiștilor și-a anunțat candidatul pentru circumscripția uninominală din raionul Râșcani pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Acesta este Vladimir Mizdrenco, președinte al fracțiunii socialiștilor în Consiliul raional Râșcani și liderul organizației teritoriale a socialiștilor în raionul Râșcani.

Vladimir Mizdrenco are 30 de ani și este consilier economic al deputatului în Parlamentul RM, Alexandr Nesterovschi. Mama sa, Irina Mizdrenco, a fost deputată în Parlamentul Republicii Moldova, în fracțiunea socialiștilor, ocupând această funcție în locul lui Igor Dodon. Ea a decedat  în 2017, în urma unei boli incurabile. Vladimir Mizdrenco și-a făcut studiile la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi în perioada 2006 -2009. 

Potrivit portalului Tribuna, în 2016, Mizdenco a făcut parte din lista membrilor grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. 

În campania electorală prezidențială din 2016, Mizdrenco a donat pentru Igor Dodon suma de 53.800 de lei. 

În circumscripția uninominală Râșcani vor intra sate din trei raioane: Râșcani, Drochia și Dondușeni. 

Formațiunea socialiștilor și-a anunțat anterior candidații pentru alte patru circumscripții electorale uninominale: Căușeni, Ștefan-Vodă, Soroca și Florești.

Crina Dumitriu
22/09/2018Follow us on Telegram

Comentarii