G4Media.ro: Maia Sandu l-a surclasat pe Klaus Iohannis pe Facebook de 1 Decembrie. Ce audiențe au făcut mesajele lor pe rețelele de socializare

Mădălin Necșuțu
02/12/2021

Portalul G4Media.ro scrie că președintele Maia Sandu a fost mai populară pe rețelele de socializat decât omologul său de la București, Klaus Iohannis, în urarea sa de Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 decembrie.

Astfel, postarea din 1 decembrie prin care Maia Sandu a celebrat Ziua Națională a României a strâns 25.000 de like-uri, în timp ce două postări similare ale președintelui Klaus Iohannis au ajuns la 4.700 de like-uri, respectiv 2.300. Președinta Moldovei a stâns 3.200 de comentarii – majoritatea în cheie pozitivă, în timp ce președintele României a avut peste 4.300 de comentarii adunate la cele două postări, multe dintre ele extrem de critice.

„Datele publice puse la dispoziție de Facebook arată că nicio postare din pagina Maiei Sandu nu a fost sponsorizată de Ziua Națională a României. Impactul a fost 100% organic, neplătit”, a declarat pentru G4Media Dan Arsenie, expert în Social Media și optimizarea pentru motoare de căutare, fondator al conversii.ro.

De remarcat că președintele Iohannis este în topul paginilor de Facebook din punct de vedere al urmăritorilor, cu 1,8 milioane, în timp ce Maia Sandu are doar 438.000 de urmăritori.

Președintele Iohannis a avut prima postare după parada militară de la ora 11.00, cu mesajul ”La mulți ani, România!” și un clip video de pe Youtube de la paradă. A doua postare pe Facebook a venit seara, cu mesajul ”La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm. La mulți ani, dragi români!” și un clip video cu mesajul oficial al președintelui.

Maia Sandu a postat miercuri dimineață un mesaj în care vorbea despre legăturile dintre România și Moldova. ”Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a mai scris președinta Republicii Moldova.

Mădălin Necșuțu
02/12/2021Become a Patron!

Comentarii