Guvernul Filip, votat în grabă de 57 de deputaţi

Anticoruptie.md
20/01/2016
Foto: independent.md

Noul guvern în frunte cu democratul Pavel Filip a fost învestit în după-amiaza zilei de miercuri, 20 ianuarie, în cadrul unei şedinţe speciale a Parlamentului. Cabinetul de miniştri a primit votul a 57 de deputaţi din 68 prezenţi la şedinţă.

Şedinţa de acordare a votului de încredere a durat circa 30 de minute, fără audierea programului de guvernare şi dezbaterea acestuia, pe fundalul disensiunilor dintre deputaţii socialişti, care au blocat tribuna Legislativului, şi câţiva democraţi care au rupt pancartele celor din fracţiunea PSRM.

“Propun să sărim peste rapoarte, întrebări-răspunsuri, discursuri, etc. şi să purcedem direct la învestirea Guvernului”, a propus liderul PD Marian Lupu. Excepţia d eprocedură a fost susţinută de majoritate.

Între timp, sute de oameni protestează în faţa Parlamentului. Mulţimea a distrus segmente din gardul care înconjoară clădirea şi scandează "Jos trădătorii!", "Anticipate!". 

Vă invităm să citiți detalii despre miniştrii din noul Guvern.

Anticoruptie.md
20/01/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii